slideshow1

Stichting Noonan Syndroom werkt mee aan onderzoek dat mensen met het Noonan syndroom - of een van de aanverwante syndromen - verder kan helpen. Via de medische adviesraad zetten wij ons in voor medisch onderzoek. De bijdrage is afhankelijk van het onderzoek. 

Braingame Brian onderzoek

Problemen met de executieve functies komen vaker voor bij kinderen met RASopathieën. Tot op heden bestaat er voor kinderen met RASopathieën nog geen training om problemen met de executieve functies te verminderen. Middels het Braingame Brian Onderzoek willen onderzoekers van het Topklinisch Centrum voor Neuropsychologie in Venray gaan bekijken of de executieve functietraining Braingame Brian ook bij kinderen met RASopathieën kan helpen om het executieve functioneren en de sociale cognitie te verbeteren. Voor dit onderzoek zoeken we kinderen/jongeren met een RASopathie (zoals Noonansyndroom, Legius syndroom en Neurofibromatose type 1) van 8 tot en met 16 jaar zonder een verstandelijke beperking, die thuis over een computer of laptop beschikken.
Meer lezen over het Braingame Brian onderzoek >>

 

Psychisch onderzoek

Hoe is het om te leven met een bijzondere genetische aandoening? Komen er bijvoorbeeld ook meer psychische problemen voor, en is daar voldoende aandacht voor? En hoe verloopt de informatieverwerking (functies als aandacht, geheugen, planning)? De polikliniek van het Topklinisch Centrum voor Neuropsychiatrie heeft zich in de afgelopen jaren onder meer gespecialiseerd in diagnostisch onderzoek bij mensen met het Noonan Syndroom (16 jaar en ouder). Naast patiëntenzorg verricht Mw. dr. P.A.M. Wingbermühle, klinisch neuropsycholoog, wetenschappelijk onderzoek naar informatieverwerking en psychisch functioneren bij het Noonan Syndroom.
Meer lezen over het psychisch onderzoek bij Noonan syndroom >>

 

SENS onderzoek

Hierover leest u binnenkort meer.

 

Tandheelkundig onderzoek

Hierover leest u binnenkort meer.

Contactdag 2019

Ervaringen uitwisselen met lotgenoten? Duidelijke uitleg over uw aandoening? Kom naar de jaarlijkse contactdag van Stichting Noonan Syndroom! Ontmoet mensen die in hetzelfde schuitje zitten of leg uw vraag voor aan een van de medisch specialisten.

Meer...

Oproep Braingame onderzoek

Gezocht! Kinderen die mee willen werken aan het Braingame Brian onderzoek. Braingame Brian is een wetenschappelijk onderbouwde computertraining, gericht op het verbeteren van de executieve functies. In nieuw onderzoek wordt bekeken of Braingame Brian ook kinderen met RASopathieën verder kan helpen. 

Meer...

Afscheid Dr. Van der Burgt

Op 17 maart jl. heeft Dr. Ineke van der Burgt afscheid genomen van de Medische Adviesraad van Stichting Noonan Syndroom. Dr. Van der Burgt was jarenlang een van de drijvende krachten achter onderzoek naar het Noonan Syndroom en voor velen een vertrouwd gezicht tijdens contactdagen. 

Meer...

bottom c bg

Costello

Wat is het Costello Syndroom?
Oorzaak en diagnose
Verschijnselen
Professionals
Donateur worden


 

 

Leopard

Wat is het Leopard Syndroom?
Oorzaak en diagnose
Verschijnselen
Professionals
Donateur worden