Familiedag Stichting Noonan Syndroom 2023

Dit najaar vindt de familiedag van de Stichting Noonan Syndroom plaats in het Openluchtmuseum in Arnhem. Een dag vol herkenning, erkenning en gezelligheid, voor mensen met het Noonan syndroom en hun naasten. Broertjes, zusjes, opa’s of oma’s zijn op deze dag van harte welkom. Onderaan deze pagina vind je het aanmeldformulier voor deze dag. Jij doet toch ook mee?

Hoe ziet de familiedag 2023 eruit?

Op zaterdag 30 september 2023 gaat Stichting Noonan Syndroom met haar donateurs naar het Openluchtmuseum in Arnhem. Het programma ziet er volgt uit:

10.00-10.30 Ontvangst bij de kasteelboerderij met koffie/thee en iets lekkers

10.30-11.00 Welkom en vertrek kinderen en jeugd (details onderaan deze pagina)

11-00-12.30 Keuzeprogramma*

  • Lezing “Inzicht in Noonan syndroom met behulp van de zebravis als model” door Jeroen den Hertog van het Hubrecht Instituut.
  • Workshop “Hoe word ik ambassadeur van het Noonan syndroom, de patiënt als informatiedrager?” door Sigrid Hendriks (VSOP). Deze workshop is bedoeld voor volwassenen met het Noonan syndroom, met of zonder hun partner of mantelzorger(s).
  • Of kies ervoor om mee te gaan als begeleider van een van de kinderactiviteiten.

* Keuze per persoon aangeven op het aanmeldformulier

12.30 Lunch, waarna een ieder op eigen gelegenheid het park kan bezoeken.

17.00 Sluiting park

Kinder- en jeugdactiviteiten

Tijdens de lezing worden er voor de kinderen en de jeugd diverse activiteiten georganiseerd:

Kinderen tot en met 6 jaar

Speurtocht “De dag van Deetje”: De kinderen krijgen een boekje met stickers en gaan op onderzoek door het museum. Als ze de juiste antwoorden op de vragen hebben gevonden mogen ze een sticker plakken. Aan het einde hebben ze al veel ontdekt en een vol boekje om mee naar huis te nemen. 

Kinderen van 7 t/m 13 jaar

Molentocht: Zij gaan op pad onder leiding van een ervaren gids van het Openluchtmuseum. In het park staan verschillende soorten molens. Tijdens deze rondleiding komen ze te weten welke molens er zijn, waarvoor ze bedoeld zijn en hoe ze werken. 

Vanaf 14 jaar

Jongeren kunnen kiezen tussen handboogschieten of beugelen. Graag je keuze aangeven op het aanmeldformulier, zodat we de groepen alvast samen kunnen stellen. Na afloop gaat je groep weer terug naar de boerderij waar een lunch klaarstaat.

Handboogschieten: Met een groep van maximaal 20 personen leer je, onder begeleiding van een instructeur, binnen 1 uur de techniek van het handboogschieten. 

Beugelen: Een spelletje uit de late Middeleeuwen. Met een groep van maximaal 20 personen leer je binnen een uur dit oud Hollandse spel spelen. Het spel lijkt een beetje op croquet, maar dan met een bal die wel vijf kilo kan wegen. Die bal moet met een houten schep, een sleger, door de ring in de grond worden gespeeld. Spelers en teams nemen het tegen elkaar op en mogen elkaar dwarszitten. Wie als eerste het van tevoren vastgestelde aantal punten haalt, wint. 

Vrijwilligers gezocht voor deze dag!
Om het mogelijk te maken dat volwassenen naar de lezing kunnen luisteren hebben we vrijwilligers nodig die kinderen en jongeren begeleiden bij hun activiteit. Hiervoor doen we weer een beroep op ouders, grootouders of bekenden. Wil je zelf helpen, of weet je iemand? Geef dit alsjeblieft aan op het aanmeldformulier.

Praktische informatie

  • De eigen bijdrage voor deze dag is 8 euro per persoon.
  • Aanmelden kan individueel of per gezelschap, via onderstaand formulier.
  • Via de besloten Facegroep groep voor donateurs kan je eventueel een oproep plaatsen om samen te reizen.
  • Het adres van het Openluchtmuseum is Hoeferlaan 4, 6816 SG, Arnhem. Meer informatie: website Openluchtmuseum

 

De aanmelding voor de familiedag is helaas gesloten. Heb je hier vragen over? Neem dan contact op het secretariaat via secretariaat@noonansyndroom.nl

 

Click to listen highlighted text!