slideshow1

Het onderzoek van mw. dr. P.A.M. Wingbermühle, klinisch neuropsycholoog, naar informatieverwerking en psychisch functioneren is een langlopend onderzoek. Noonan patiënten van 16 jaar en ouder kunnen via dr. Ineke van der Burgt (Radboud UMC) worden doorverwezen naar de polikliniek van het Topklinisch Centrum voor Neuropsychiatrie. Dit centrum heeft zich in de afgelopen jaren onder meer gespecialiseerd in diagnostisch onderzoek bij mensen met het Noonan Syndroom. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Mw. dr. P.A.M. Wingbermühle, klinisch neuropsycholoog
Tel. 0478 52 73 39, of e-mail pwingbermuhle@vvgi.nl
Vincent van Gogh, Topklinisch Centrum voor Neuropsychiatrie
Stationsweg 46, Postbus 5
5800 AA Venray

Daarnaast is er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het psychisch functioneren van kinderen en volwassenen met het Noonan Syndroom. Klik op onderstaande links om de presentaties van dr. Ellen Wingbermühle e.a. te openen.

Bestanden:
14 februari 2013 promoveerde Ellen Wingbermühle, klinisch neuropsycholoog, aan de Radboud Universiteit Nijmegen op het proefschrift 'Cognition and emotion in adults with Noonan syndrome: A neuropsychological perspective'. In dit interview vertelt Ellen over wat haar onderzoek inhoudt en voor wie haar bevindingen van belang zijn.

Bron:www.vvgi.nl
Information
Aangemaakt 08-03-2013
Gewijzigd 10-11-2015
Versie
Grootte 61.11 KB
Aangemaakt door W.Haeck
Gewijzigd door W.Haeck
Downloads 2.943
Licentie
Prijs

Presentatie door drs. Ellen Wingbermühle, klinisch neuropsycholoog en Renée Roelofs, psycholoog, tijdens de Contactdag van 26 maart 2011, over informatie- en emotieverwerking bij Noonan Syndroom.

Information
Aangemaakt 01-03-2012
Gewijzigd 14-03-2012
Versie
Grootte 2.67 MB
Aangemaakt door W.Haeck
Gewijzigd door W.Haeck
Downloads 3.635
Licentie
Prijs

Psychisch functioneren bij het syndroom van Noonan

Auteur: mw. drs. P.A.M. (Ellen) Wingbermühle, klinisch neuropsycholoog (2007)
Information
Aangemaakt 10-03-2012
Gewijzigd 14-03-2012
Versie
Grootte 937.8 KB
Aangemaakt door W.Haeck
Gewijzigd door W.Haeck
Downloads 2.743
Licentie
Prijs

Resultaten van neuropsychologisch en gedragsonderzoek bij basisschoolkinderen met het Noonan Syndroom (met de PTPN11 mutatie).

Auteurs: Diane Willekens, Mie-Jef Descheemaeker, Orthopedagogen, CME, Leuven 29/09/07
Information
Aangemaakt 10-03-2012
Gewijzigd
Versie
Grootte 865.24 KB
Aangemaakt door W.Haeck
Gewijzigd door
Downloads 5.445
Licentie
Prijs

Contactdag 2019

Ervaringen uitwisselen met lotgenoten? Duidelijke uitleg over uw aandoening? Kom naar de jaarlijkse contactdag van Stichting Noonan Syndroom! Ontmoet mensen die in hetzelfde schuitje zitten of leg uw vraag voor aan een van de medisch specialisten.

Meer...

Oproep Braingame onderzoek

Gezocht! Kinderen die mee willen werken aan het Braingame Brian onderzoek. Braingame Brian is een wetenschappelijk onderbouwde computertraining, gericht op het verbeteren van de executieve functies. In nieuw onderzoek wordt bekeken of Braingame Brian ook kinderen met RASopathieën verder kan helpen. 

Meer...

Afscheid Dr. Van der Burgt

Op 17 maart jl. heeft Dr. Ineke van der Burgt afscheid genomen van de Medische Adviesraad van Stichting Noonan Syndroom. Dr. Van der Burgt was jarenlang een van de drijvende krachten achter onderzoek naar het Noonan Syndroom en voor velen een vertrouwd gezicht tijdens contactdagen. 

Meer...

bottom c bg

Costello

Wat is het Costello Syndroom?
Oorzaak en diagnose
Verschijnselen
Professionals
Donateur worden


 

 

Leopard

Wat is het Leopard Syndroom?
Oorzaak en diagnose
Verschijnselen
Professionals
Donateur worden