slideshow1

Steeds vaker wordt de diagnose Noonan Syndroom al tijdens de zwangerschap gesteld. Het komt echter ook voor dat u pas op latere leeftijd de diagnose krijgt. Met de diagnose Noonan, of een van de aanverwante syndromen die vallen onder de zogenaamde RASopathiën, heeft u een erfelijke aandoening waarvan het belangrijk kan zijn dat u uw familieleden informeert.

 

Meer informatie

https://www.thuisarts.nl/familie-vertellen-over-erfelijke-ziekte/ik-heb-erfelijke-ziekte-en-denk-erover-na-of-ik-dit-wil

https://www.thuisarts.nl/familie-vertellen-over-erfelijke-ziekte/ik-heb-gehoord-dat-er-ziekte-voorkomt-in-mijn-familie-heb

https://www.erfelijkheid.nl/erfelijk/dna_genen_chromosomen

https://erfelijkheid.nl/ziektes/noonan-syndroom

https://erfelijkheid.nl/ziektes/cardiofaciocutaan-cfc-syndroom

https://erfelijkheid.nl/ziektes/costello-syndroom

Onderzoeksagenda voor de Noonan spectrum aandoeningen

In dit rapport presenteert de onderzoeksagenda van de Stichting Noonan Syndroom welke in samenwerking met het Expertisecentrum Zeldzame Aangeboren Ontwikkelingsstoornissen van het Radboudumc (ERN/Ithaca), het ErasmusMC Sophia/expertisecentrum ENCORE en het Vincent van Gogh Topklinisch Centrum voor Neuropsychiatrie tot stand is gekomen. Ze werden daarbij ondersteund door PGOsupport en het Athena Instituut van de Vrije Universiteit Amsterdam. Deze organisaties zijn vertegenwoordigd in de werkgroep RASpons. (Respons voor en door RASopathieën)

Lees hier het hele rapport.

Meer...

Uitnodiging focusgroep basisonderwijs

Op 11 januari 2022 van 20.00 uur tot 21.30 uur organiseren we een online focusgroep voor ouders met een kind met het Noonan syndroom, die de reguliere basisschool bezoekt.

Meer...

Presentatie Onderzoeksagenda

Op 25 september 2021 konden de leden tijdens de familiedag luisteren naar de presentatie van de Onderzoeksagenda. Carina Pittens en Jos Draaisma spraken namens de werkgroep RASpons.  

Meer...

bottom c bg

Costello

Wat is het Costello Syndroom?
Oorzaak en diagnose
Verschijnselen
Professionals
Donateur worden


 

 

Leopard

Wat is het Leopard Syndroom?
Oorzaak en diagnose
Verschijnselen
Professionals
Donateur worden