Video “Feeding problems in the RASopathies”

Bekijk hier de videoregistratie van het Engelstalige webinar over voedingsproblemen bij de RASopathieën. Dagmar Tiemens, promovendus, en Dr. Jos Draaisma, beiden verbonden aan het Radboudumc, hebben op uitnodiging van de Amerikaanse RASopathie vereniging gesproken over de laatste inzichten in voedingsproblemen bij de RASopathieën. In het voorjaar van 2023 volgt een Nederlandse samenvatting.

Dossier Voedingsproblemen

Meer weten over voedingsproblemen bij het Noonan syndroom? Ga naar het kenmerk Voedingsproblemen. Hier vind je een overzicht van veelvoorkomende voedingsproblemen zoals spugen en sondevoeding, links naar artikelen in de kennisbank en interessante websites.

Informatie over de RASopathieën

Om een aandoening in het Noonan spectrum te begrijpen, is het goed om meer te weten over RASopathieën. Noonan syndroom spectrum aandoeningen behoren tot een groep genetische aandoeningen, de zogenaamde RASopathieën. Bij alle syndromen in deze groep wordt de aandoening veroorzaakt door mutaties in genen van de Ras-MAPK-route. Alle RASopathieën beïnvloeden de hersenen, het hart, de huid, spieren en ogen op een vergelijkbare wijze. 

Click to listen highlighted text!